Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2009 11:08 - ВСС раздава целеви награди вместо 13 заплата
Автор: advokat Категория: Регионални   
Прочетен: 671 Коментари: 0 Гласове:
0



24 млн. лв. ще бъдат раздадени на заслужили магистрати и съдебни служители

Висшият съдебен съвет (ВСС) отпуска 24 млн. лв. на всички административни ръководители в съдебната система за целеви награди за магистрати и съдебни служители.
Решението бе взето, след като в съвета са постъпили множество искания на съдебни шефове за отпускане на средства за целеви награди. Вместо всяко едно да бъде отделно гласувано, съветът генерално даде картбланш всеки шеф на съдебен орган сам да прецени по колко и на кого да даде пари. Единствено членовете на съвета няма да получават награди - БРЕЙ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ.
Излишъкът се е натрупал заради незаети щатни бройки, болнични и други, обясни председателят на бюджетната комисия на съвета Иван Колев. Софийският районен съд, който е най-натоварен, е сред челните места по икономии.
Така, работещите в съдебната система, вместо 13 заплата или допълнително материално стимулиране, ще получат "коледни" награди. Според правилника за отпускане на премиите, целева награда може да се даде на всеки в съдебната система, който постига изключително добри резултати, има съществен принос за изпълнение на поставените задачи и ако възложената и изпълнена работа е от по-голямо значение - това също е плюс.
Заради това не всички магистрати и съдебни служители ще получат целеви награди. Максималният размер, който може да се отпуска като целева награда е 4 заплати.
Всеки административен ръководител сам ще преценява на кого колко да даде и дали въобще заслужава паричното отличие. Например, магистратите, които са получили дисциплинарни наказания няма да получат и стотинка. ВСС обаче няма да следи на кого се дават парите, защото нямал такава възможност. Така обаче възниква въпросът дали заслугите на магистратите ще се оценяват обективно.
Общият щат на магистратурата е 5196 места, от тях 4688 са заети. Щатът на съдебните служители е 9297, заети са 8845 бройки.
На месец ВСС отделя 24 млн. лв. за заплати на магистрати и съдебни служители. Точно толкова е и излишъкът, който ще бъде разпределен, но не по равно на администрацията и на съдиите, прокурорите и следователите.

КАКВО ДА КАЖЕМ ДРУГО ОСВЕН - ""БРАВО"" И ДРУЖНО ДА ЗАРЪКОПЛЯСКАМЕ.

ТАКА НАГРАДКИ ЩЕ ВЗЕМАТ И КОРУМПИРАНИТЕ В СИСТЕМАТА - РЕДНО Е. И ТЕ ВСЕ ПАК СА СЕ ПОТРУДИЛИ ЗА СИ ИЗПЪЛНЯТ ПОЕТИТЕ НА ЧЕТИРИ ОЧИ АНГАЖИМЕНТИ ДЕТО СЕ ВИКА, МАКАР ЧЕ ЕДВАЛИ ПРЕДИ ДА СИ ГИ ИЗПЪЛНЯТ НЕ СА ВЗЕЛИ ЕДНИ ДРУГИ ПАРИ.

БРАВО
ЕВАЛА
АФЕРИМ
АШКОЛСУН
ХВАЛА
и т. н.


Тагове:   награди,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: advokat
Категория: Регионални
Прочетен: 54039
Постинги: 42
Коментари: 8
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930