Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2009 09:14 - Цветелин Кънчев: Задържаха ме заради ненаяли се чиновници
Автор: advokat Категория: Регионални   
Прочетен: 655 Коментари: 0 Гласове:
0



Съдът остави ромския лидер в ареста за постоянно

Софийският градски съд (СГС) определени постоянна мярка "задържане под стража" на лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев.
Освен ромския лидер в ареста остават още двама души – Димо Димитров и Христо Върбанов-Папата, вуйчото на фолк певеца Азис.
В началото на миналата седмица МВР задържа група роми, в това число и Кънчев за изнудване. Тя рекетирала бившия шеф на Гражданска защита Никола Николов. Искала му 250 000 евро, за да не изнесат информация за извършени от него длъжностни престъпления.
Николов първо платил 150 000 евро, пък после сигнализирал органите на реда.
В мотивите си за налагане на най-тежката мярка СГС твърди, че има обосновано предположение, че са извършили престъплението.
Според показанията на Николов, станали известни по време на заседанието, Цветелин Кънчев му казал, че Върховното циганско мешере (цигански съд) решило да предаде Николов на полицията за корупция.
СГС сметна още, че действията на тримата подкопават държавността. Магистратите отбелязаха, че Конституцията забранява извънредни съдилища, за какъвто се смята Мешерето.
Преди да започне заседанието, Цветелин Кънчев заявил, че на неговото място трябвало да бъде Никола Николов.
Ромският лидер заявил, че благодарение на лакоми държавни чиновници е задържан.
"Благодарение на такива ненаяли се държавни чиновници, държава ни е на такова дередже. Убеден съм, че заради лакомията на Николов, Емел Етем го е изгонила от това място, пенсионирайки го преждевременно", отсече Кънчев.
Той допълнил, че срещу него няма обвинение, че е взимал пари или че е искал. Накрая Кънчев изрази надежда МВР да намери подходящ преводач заради използването на специални разузнавателни средства, които били на специфичен кардарашки език.
Така лидерът на "Евророма" намекна за проблемите на прокуратурата с разследването срещу бившия заместник-министър на бедствията и авариите Александър Филипов. Това разследване се бави, защото органите трудно са осигурили преводачи от ромски на български език.


Тагове:   чиновници,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: advokat
Категория: Регионални
Прочетен: 54035
Постинги: 42
Коментари: 8
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930